FOTO: null

Juče je u Ugljeviku održan sastanak „Fokus“ grupe za izradu omladinske politike opštine Ugljevik 2016 - 2020 godine.

Sastanku su, pored članova Fokus grupe, prisustvovali  i mentori za izradu lokalne omladinske politike Aleksandar Dodik i Aleksandar Košpić, dok je sastankom predsjedavao koordinator za izradu omladinske politike opštine Ugljevik i predsjednik Centra mladih Ugljevik Branko Petrović.

Tema sastanka  bili su brojni problemi sa kojima se susreću mladi u ugljevičkoj  opštini, između ostalih, i zapošljavanje  na koje je stavljen poseban akcenat kada je u pitanju  djelovanje  lokalne omladinske politike. 

Mladi su bili usaglašeni oko stava da je potrebno što više jačati omladinski aktivizam i volonterizam, a ukazana je potreba  i za osnivanjem Omladinskog centra koji je predložio Centar mladih Ugljevik, kao i za Omladinskom zadrugom.

U „Fokus“ grupi zastupljena su oba pola, zaposleni, nezaposleni, studenti, srednjoškolci, aktivisti, sportisti, predstavnici različitih političkih partija, predstavnici različitih organizacija, mladi sa ruralnih područja i iz naseljenih mjesta i drugo. Svrha“ Fokus“ grupe je da se dobije prava slika o trenutnom stanju mladih kao i o problemima sa kojima se mladi susreću, ističu iz organizacije Centra mladih Ugljevik.

Ono po čemu se ovaj sastanak izdvaja od dosadašnjih jeste činjenica da su na ovom sastanku po prvi put ujedinjene sve razlike koje imaju mladi sa područja ugljevičke  opštine, čime je pokazano jedinstvo mladih u želji za boljom i sigurnijom zajedničkom budućnošću.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )