FOTO: InfoBijeljina

Skupština opštine Ugljevik usvojila je danas Nacrt budžeta ove podmajevičke opštine za 2019. godinu u iznosu od 12.400.000 KM.

"Budžet za narednu godinu je planiran na nivou ovogodišnjeg. U planu je 2,5 miliona KM uložiti u kapitalna ulaganja čime ćemo sprovoditi dvogodišnji plan", rekao je novinarima načelnik opštine Vasilije Perić. 

On je najavio da će se u budžetu za 2019. godinu posebno voditi računa o stanovnicima koji su u stanju socijalnih potreba i u stanju potrebe stambene izgradnje. 

"Pokrenuli smo projekat u kojem će svakom pojedincu koji je u potrebi stambenog zbrinjavanja biti izdvojeno po 10.000 KM. Izdvojićemo sredstva za kamate mladim bračnim parovima za kupovinu prve nekretnine, a izdvajaćemo i sredstva za porodilje i novorođenčad u iznosu od 400.000 KM", rekao je Perić. 

U Skupštini opštine usvojen je izvještaj o izvršenju budžeta za devet mjeseci ove godine u kome je iskazan suficit od 2.727.892 KM. 

Predsjednik lokalne Skupštine Đoko Simić ocijenio je današnju sjednicu uspješnom jer je, kako kaže, nastavljen zajednički rad vlasti i opozicije za dobrobit građana ove podmajevičke opštine. 

Na današnjoj redovnoj sjednici odbornici su usvojili Nacrt plana rebalansa budžeta opštine Ugljevik za ovu godinu u iznosu od 12.250.000 KM, te informaciju o stanju javnih puteva na području ove opštine i o održavanju plana održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )