FOTO: InfoBijeljina.com

Skupština opštine Ugljevik usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prošlu godinu u kojem je ostvaren suficit od 2.238.000 KM.

"Usvojen je program kapitalnih ulaganja za period do 2021. prema kojem su predviđena sredstva od ukupno četiri miliona KM, od čega će u putnu infrastrukturu biti uloženo dva miliona KM, a biće i drugih projekata", rekao je načelnik opštine Vasilije Perić novinarima nakon sjednice. 

On je istakao da suficit u budžetu daje dobre pretpostavke da plan kapitalnih ulaganja bude realizovan u cijelosti. 

"Važno je da očuvamo stanovništvo na ovim prostorima, i zato nam je bitno da ulažemo sredstva", rekao je Perić. 

Odbornici su danas usvojili i informaciju o izvršenju budžeta opštine Ugljevik za prva tri mjeseca ove godine u iznosu od 2.031.506 KM, kao i izvještaj o radu komunalnog preduzeća "Kompred" za prošlu godinu sa programom rada za ovu godinu. 

Direktor "Kompreda" Milan Lazić rekao je da je ovo preduzeće poslovalo sa suficitom i ima pozitivan revizorski izvještaj za prošlu godinu. 

"Redovno smo izmirivali naše obaveze, a na području opštine Ugljevik uredno je vodosnabdijevanje i odvoz čvrstog otpada. Preduzeće posebnu pažnju posvećuje zaštiti životne okoline", naveo je Lazić. 

Odbornici su podržali izvještaje o radu Opštinske uprave - odjeljenja opšte uprave, privrede, društvenih djelatnosti, prostornog uređenja i stambeno-komunalnih poslova, finansija, poljoprivrede, te Službe za informacione tehnologije i informisanja, Odsjeka za javne nabavke, za investicije, te Odsjeka za poslove civilne zaštite i teritorijalne vatrogasne jedinice. 

Predsjednik lokalne Skupštine Đoko Simić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je većina današnjih odluka jednoglasno usvojena. 

"Skupština radi u punom kapacitetu. Usvojeno je dosta važnih odluka koje će u narednom periodu poboljšati kvalitet života stanovnika Ugljevika", rekao je Simić. 

Odbornici su usvojili i informacije o situaciji u vezi sa maloljetničkom delinkvencijom za prethodnu godinu, o radu mjesnih zajednica za prethodnu godinu, o naplati rente, te o stanju javnih puteva na području opštine. 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )