FOTO: null

Na području opštine Ugljevik u toku je sprovođenje projekta “Selekcijom otpada na mjestu nastanka” koji se finansira u sklopu projekta “Upravljanje čvrstim otpadom u regionu Jugoistočne Evrope”.

Projekat  “Selekcijom otpada na mjestu nastanka” sprovodi “ Stalna radna grupa za regionalni i ruralni razvoj Jugoistočne Evrope” , uz podršku GIZA i Evropske unije.

U prvoj fazi realizacije ovog projekta opština Ugljevik je dobila 3 seta klupa za park i 32 kante za sve vrste otpada  namijenjene osnovnim školama na području ove opštine. 

Osim prednosti u pogledu značajnog redukovanja količina otpada, prikupljene i posebno izdvojene sirovine odlaze na dalju obradu i reciklažu, čime se znatno smanjuje njihov negativan uticaj na životnu sredinu. Time se izbjegavaju brojni negativni efekti poput nepotrebnog utroška električne energije, vode i proizvodnje metana -gasa staklene bašte.

Osim na ugljevičkoj opštini, ovaj projekat, implementiran je  na području opština  Bijeljina, Lopare, Brčko distrikt , kao i u srbijanskim opštinama Šabac, Bogatić i Loznica.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )