FOTO: null

Rukovodstvo i radnici opštinske uprave Ugljevik najoštrije osuđuju način na koji su aktivisti Demokratskog narodnog saveza i Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izvršili upad u zgradu opštinske uprave uz medijsku pratnju vrijeđajući pri tom zaposl

O organizovanom ulasku u posjed administrativne uprave niko nije obavješten na zakonit način i u skladu sa zakonskim propisima tako da ovakav upad predstavlja jedan performans lidera DNS-a i SRS dr Vojislav Šešelj i jedno pravno nasilje.

Nakon zajedničke konferencije za štampu koju su održali predstavnici DNS-a, SRS dr Vojislav Šešelj, SNSD-a i SP, pod patronatom i u prisustvu stranačkih lidera, oko 30 aktivista DNS-a i SRS dr Vojislav Šešelj, predstavljajući se kao grupa „nezadovoljnih građana“, ušlo je u šalter salu Opštine Ugljevik sa namjerom da predaju odgovore na pismo koje je ispred administrativne uprave uputio Načelnik Opštine . 

Budući da je Opština javni servis u službi svih njenih građana ovo pravo im niko nije osporavao, ali svoja prava mogli su ostvariti bez vrijeđanja i prijetnji upućenih opštinskim službenicima i bez medijske pratnje.

Aktivisti ovih stranaka su se uz prijetnje i uvrede obraćali zaposlenim radnicima u šalter sali što svakako ne dolikuje funkcionisanju u jednom civilizovanom demokratskom društvu. Takvim ponašanjem samo su pokazali da je ovaj upad bio loše iscenirana politička manipulacija sa namjerom da se javna ustanova pretvori u arenu političkih sukoba.

Rukovodstvo i radnici opštinske administrativne uprave ne osporavaju ničiji lični ni politički stav, ali smatramo da postoje određene pravne procedure, norme i propisi koji se trebaju poštovati. Ovim putem apelujemo na sve političke subjekte sa područja opštine Ugljevik da poštuju Opštinu kao javnu ustanovu i da ne pokušavaju da je pretvore u politički teatar. 

Rukovodstvo opštine Ugljevik neće dozvoliti da se ponove ovakvi i slični incidenti. O današnjem događaju i njegovim akterima biće obavještene nadležne institucije kako bismo u budućem periodu izbjegli situacije koje ne idu u prilog ni građanima ni zaposlenim radnicima.

Služva informisanja opštinske uprave Ugljevik

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )