FOTO: null

Ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi FBiH Edin Ramić i predstavnici opštine Ugljevik održali su danas sastanak na kojem su sumirani rezultati rada u prethodnoj godini vezani za pitanje povratnika na području ugljevičke opštine.

Na sastanku su sumirani rezultati rada na projektima vezanim za pitanje povratnika u naseljima Glinje, Janjari, Atmačići i Srednja Trnova za koje je u toku protekle godine izdvojeno oko 215.000 KM.  

Ramić je izjavio novinarima da je u prošloj godini realizacija projekata bila uspješna u povratničkim naseljima, ističući  dobru saradnju ugljevičke opštinske vlasti sa nosiocima ovih projekata.

“Svi  projekti realizovani su zajedno sa rukovodstvom ove lokalne zajednice s ciljem da se poboljša kvalitet života povratničke populacije koja se uglavnom bavi poljoprivredom,”istakao je Ramić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima rada vezanim za dosadašnje aktivnosti koje su sprovedene u interesu povratničke populacije.

„Uradili smo značajne projekte kojima je poboljšan kvalitet života povratnika. U svim tim mjesnim zajednicama uradili smo poslove u vezi sa vodosnabdijevanjem, izgrađivali infrastrukturu, realizovali projekte za bolje i kvalitetnije korištenje zemljišta jer se većina ovih stanovnika bavi poljoprivredom“, rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Za pitanja povratka i finansiranje sprovođenja projekata Federalno ministarstvo u 2016. godini izdvojiće će oko 100 000 KM.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )