FOTO: null

Opština Ugljevik izdvojila je iz budžeta 1.700 КМ za potrebe rada Društva sportskih ribolovaca “Klen” iz Ugljevika koje je organizovalo akciju poribljavanja mezgrajskog jezera “Kolona”.

Akcijom poribljavanja jezera “Kolona” riblji fond je uvećan za 242 kilograma mladog šarana, a u planu je da se do kraja godine izvrši proribljavanje sa oko 500 kg konzumnog šarana.

Sekretar Društva sportskih ribolovaca “Klen” Duško Lukić” rekao je da je ovo jedna u nizu akcija koje su sprovođene na području opštine Ugljevik i da su u toku prošle godine jezero obogatili sa oko 4.500 jedinki šaranske mlađi iz uzgajališta “Ečka”.

Jezero Mezgraja , koje se nalazi na polovini magistralnog puta Bijeljina Tuzla, nastalo je 1970. godine iskopavanjem uglja površinskim kopom. Površina jezera je oko petnaest hektara, a prosječna dubina ovog kristalno čistog jezera je oko devet metara .Jezero se napaja sa tri podzemna izvora, tako da u slučaju sušnih godina jezero konstantno zadržava isti nivo vode.

Društvo sportskih ribolovaca “Klen” osnovano 2007. član je porodice sportskih ribolovaca RS i  broji oko stotinu članova.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )