FOTO: null

UGLJEVIK - Boračka organizacija opštine Ugljevik je, zajedno sa lokalnom upravom, danas dodijelila po 100 KM za 156 djece iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do pete kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca prve kategorije Vojske Republike Sr

Novac u ukupnom iznosu od 15.600 KM izdvojen je iz budžeta opštine Ugljevik i namijenjen učenicima srednjih i osnovnih škola iz ovih kategorija stanovništva za kupovinu udžbenika. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da svake godine tradicionalno bude izdvojen novac ovim kategorijama društva pred početak školske godine. 

On je istakao da je opština Ugljevik jedna od rijetkih koja je riješila stambeno pitanje porodica poginulih i invalida rata. 

"Na godišnjem nivou iz budžeta opštine Ugljevik za Boračku organizaciju izdvoji se 150.000 KM, i u narednom periodu ćemo pomagati ove kategorije društva", istakao je Perić novinarima. 

Predsjednik Boračke organizacije ove podmajevičke opštine Jovan Marinković čestitao je djeci polazak u školu. 

"Boračka organizacija će uvijek brinuti o svim svojim kategorijama. Demobilisani nezaposleni borci su jedna od najugroženijih kategorija današnjeg društva, i zato svake godine dodjeljujemo novčana sredstva njihovoj djeci. Nama je cilj da pokažemo da nismo zaboravili ove porodice", rekao je Marinković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )