FOTO: null

U Ugljeviku su večeras 133 mališana učestvovala u tradicionalnom petrovdanskom „lilanju“ upaljenim bakljama napravljenim od kore drveta.

Prethodno je održano večernje bogosluženje u Hramu Svetih Apostola Petra i Pavla u ugljevičkoj Mjesnoj zajednici Donja Trnova i pomen ispred spomenika za 24 žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata iz ovoga kraja.

"Izbor najljepše lile" trinaesti put su organizovali Savjet mjesne zajednice i Crkveni odbor Donje Trnove, pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik koja je za ovu manifestaciju u duhu pravoslavlja izdvojila 1.800 KM iz lokalnog budžeta.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da "lilijada" čuva tradiciju srpskog naroda i da se održavanjem ove manifestacije njeguju kultura i običaji podmajevičkog kraja.

"U duhu tradicije i običaja i u skladu sa vjerom pravoslavnom dočekujemo Petrovdan", istakao je Perić nakon podjele skromnih poklona učesnicima manifestacije.

Djeci sa najljepšim "lilama" podijeljeno je 29 novčanih i robnih nagrada koje su obezbijeđene uz pomoć brojnih sponzora.

Glavnu nagradu, LCD televizor, dobila je Anđela Sekanić, a nagradu joj je uručio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )