FOTO: null

Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik, zajedno sa Asocijacijom “Artfoto” iz Bijeljine, organizovao je večeras u Galeriji ugljevičkog Centra za kulturu samostalnu izložbu radova predsjednika Asocijacije fotografa Austrije Herberta Gmeinera.

Izložbu je svečano otvorio Ozren Božanović, predsjednik Asocijacije umjetničkih fotografa Bosne i Hercegovine, a izložbi je prisustvovao i Riccardo Busi-predsjednik Svjetske Fotografske Federacije

Herbert Gmeiner, nosilac najviših fotografskih međunarodnih zvanja, rođen je 4. aprila 1954. u Beču .Njegov otac bio je profesionalni fotograf, a majka je radila s njim u foto – labaratoriji. Stoga je vrlo rano napravio svoju prvu fotografiju sa očevim aparatom Voigtländer.

“Najviše volim uličnu fotografiju i fotografiju putovanja, ali takođe volim da fotografišem ljude i životinje.Volim štampane crno – bijele fotografije, ali i fotografije u boji”, kaže Gmeiner.

2004.godine Gmeiner je postao FIAP –ov oficir za vezu i potpredsjednik Austrijske Fotografske Federacije – VOAV. Dvije godine kasnije, 2006. godine izabran je za predsjednika VOAV, a 2008. godine izabran je da vodi  FIAP –ov trezor, 2012. godine ovaj umjetnik osvojio je počasno zvanje HonEFIAP.

Izložba Herberta Gmeinera  biće otvorena za posjetioce narednih 30 dana u Galeriji Centra za kulturu u Ugljeviku.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )