FOTO: null

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje “Narodna biblioteka” Ugljevik, u saradnji sa “Narodnom bibliotekom“ Kozarska Dubica, danas je u Centru za kulturu “Filip Višnjić”organizovala izvođenje predstave „Izvolite u bajku sa Pepeljugom“ .

Ugljevički mališani, učenici mlađih razreda JUOŠ “Aleksa Šantić” iz Ugljevika, imali su zadovoljstvo uživati u nesvakidašnjoj predstavi koju su im priredili njihovi drugari iz Kozarske Dubice.

“Narodna biblioteka“ Kozarska Dubica, zahvaljujući sredstvima odobrenim po konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije,  realizuje projekat Dječije dramske kreativne radionice u okviru koje su polaznici ove radionice gostovali danas u Ugljeviku .

“Pošto su male sredine uvijek na marginama kulturnih dešavanja , a mi sami potičemo iz takve male  sredine kao što je Ugljevik, odlučili smo da baš njega odaberemo za gostovanje i izvođenje  današnje predstave ”, kaže direktorica “ Narodne biblioteke“ Kozarska Dubica Danijela Balaban. 

Današnjoj predstavi je prisustvovalo oko 300 mališana iz ugljevičkih osnovnih škola.

“Ovim skromnim gestom, željeli smo obradovati djecu, ali i odati priznanje školi kao ustanovi i nastavnom osoblju koje sa toliko ljubavi i truda svakodnevno radi sa najmlađima iz naše zajednice. Prezadovoljni smo saradnjom sa Narodnom bibliotekom Kozarska Dubica i nadamo se nastavku saradnje i iduće godine”, kaže direktor “Narodne biblioteke” Ugljevik Nenad Zarić.

Dječija nedjelja obilježena je u svim ugljevičkim vaspitno - obrazovnim ustanovama, počevši od vrtića do škola, kreativnim radionicama kroz koje su djeca na originalan, njima svojstven način, ispoljila svoju kreativnost i maštu.

“Dječija nedjelja je prilika da se, mnogo glasnije nego inače, čuje glas djece, te da njihov osmjeh stavi na sam vrh liste prioriteta roditelja, nastavnika, zajednice”, kaže pedagog  JUOŠ “Aleksa Šantić” Ugljevik Dragana Radovanović.

„Dječija nedjelja“ u svijetu se tradicionalno obilježava prve sedmice u oktobru. To je prilika da se više nego inače govori o pravima djeteta, skrene pažnja društvene zajednice na brigu o djeci, a sve s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih potreba i poštovanja prava, koja su regulisana Konvencijom UN-a o pravima djeteta. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )