FOTO: null

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ocijenili su da je zapošljavanja boračke populacije, kao i njihovo stambeno zbrinjavanje, i dalje najveći problem ove populacije.

Savčić je rekao da je na današnjem sastanku sa Perićem upoznat o situaciji u Boračkoj organizaciji ove podmajevičke opštine, odnosno saradnji ove organizacije sa lokalnom upravom.

“U Ugljeviku je saradnja lokalne uprave i opštinske Boračke organizacije na izuzetno visokom nivou, a taj primjer uspješne saradnje biće putokaz za ostale boračke organizacije i lokalne zajednice”, dodao je Savčić.

On je istakao da je pitanje zapošljavanja danas istaknuto kao najveći problem demobilisanih boraca u cijeloj Srpskoj, te da će BORS u narednom periodu insistirati kod vlasti Srpske na donošenju cjelovitog programa za njihovo zbrinjavanje.

Perić je rekao da je opština do sada izdvojila značajna sredstva za stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje boračkih kategorija.

On je istakao da su i lokalne zajednice i vlast u Republici Srpskoj obavezni da pomognu porodicama onih koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku, kao i za ratne vojne invalide i borce proteklog rata.

Rukovodstvo BORS-a i predstavnici opštine Ugljevik položili su vijence na spomenik poginulima borcima u ovom podmejevičkom kraju.

Predsjedništvo BORS-a potom je počelo sjednicu, na kojoj će biti razmatran i pripreman materijal za predstojeću Skupštinu BORS-a, koja će biti održana krajem decembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )