FOTO: null

Predsjednik RS Milorad Dodik odlikovanjem ,,Medalja zasluga za narod,, posthumno je odlikovao 33 borca opštine Ugljevik.

Odlikovanja za naročiti doprinos borbi i slobodi srpskog naroda, danas je uručio predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, Nedeljko Mitrović.

Ljubica Bojić majka je Јovice Bojića koji je poginuo kada je imao samo 19 godina. Iako i danas u žalosti, s ponosom priča o učešću svog sina u stvaranju Republike Srpske koji je nastavio porodičnu tradiciju, s obzirom na to da mu je i djed odlikovan dva puta u Drugom svjetskom ratu.

Ona je rekla da odlikovanje znači da se cijeni žrtva njihove djece, kao i da su oni kao roditelji zahvalni za pažnju.

Među onima koji su u ime poginulih boraca dobili Medalju zasluga za narod su i porodice Zarić i Lazić. Zadovoljni su odnosom nadležnih, ali kažu pažnja treba uvijek da postoji.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović kaže da se na ovaj način šalje simbolična poruka pokoljenjima.

- Da vjeruju državi i društvu koju su njihovi očevi i braća izgradili, nažalost, svojim životima i da oni u miru treba da se s ponosom i poštovanjem sjećaju i njeguju tradiciju uvažavanja i jačanja Republike Srpske - istakao je Mitrović.

Od 2012. godine do danas, širom Republike Srpske dodijeljeno je 188 posthumnih odlikovanja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )