FOTO: null

Tradicionalna lovačka večera održana je u Ugljeviku u organizaciji Lovačkog društva "Partizan" iz Donje Trnove i uz pomoć ugljevičke opštine i prijatelja ovog udruženja, s ciljem druženja lovaca koji su ove sezone ostvarili zapažene rezultate.

Načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću na svečnosti u Hotelu "Komsar energetik" uručena je povelja Lovačkog udruženja "Partizan" za pruženu materijalnu pomoć na izgradnji Lovačkog doma. 

Perić je rekao da će opština Ugljevik i dalje pomagati udruženjima sa područja ove podmajevičke opštine s ciljem unapređenja uslova njihovog rada. 

"U novembru prošle godine svečano smo otvorili Lovački dom u Donjoj Trnovi površine 250 metara kvadratih u čiju je izgradnju opština Ugljevik uložila 80.000 KM", rekao je Perić. 

On je naveo da je Lovački dom rezultat opredjeljenja opštine Ugljevik da unaprijedi uslove života u svim oblastima koje zavise od lokalne zajednice. 

Predsjednik Lovačkog udruženja "Partizan" iz Donje Trnove Čedomir Lujanović rekao je da ovo udruženje broji 250 članova i da se svake godine tradicionalno pravi lovačka večera. 

"U protekloj lovnoj godini koja je počela 15. maja ulovljeno je 11 srndaća, a svake nedjelje lovimo štetočine, lisice, kune, jastrebove... Od 28. februara nastaje lovostaj i trajeće do polovine maja", rekao je Lujanović. 

On je istakao da je Streljačka sekcija ovog lovačkog udruženja u prošloj godini osvojila drugo mjesto na republičkom takmičenju u Banjaluci. 

Lovačko udruženje dodijelilo je i zahvalnice za pruženu pomoć u radu i afirmaciji udruženja Rudniku i Termoelektrani "Ugljevik", "Komsar Enerdžiju", te pojedincima Predragu Vujeviću, Jugoslavu Cvetkoviću, Božidaru Vasiću. 

Priznanja za dugogodišnji doprinos razvoju lovstva, uzgoju divljači i pomoći udruženju dobili su Cviko Jakovljević, Radivoje Đokić, Miladin Đokić, Luka Tomić, Mitar Babić i Miladin Marinković. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )