FOTO: null

U organizaciji ugljevičke Narodne biblioteke sinoć je, u Plavoj sali Centra za kulturu, upriličeno književno veče sa Maricom Popović, jednom od najpopularnijih književnica sa naših prostora.

Popularni romanopisac Marica Popović napisala je do sada 14 romana koji su u opticaju, a ugljevičkoj publici predstavila je svoja tri najnovija ostvarenja “Harlijevo srce”, “Gladna usta velegrada” i “Vučica”.

„Počela sam da pišem sa 52 godine. Bila sam ekonomista ali čitav svoj život sam željela da pišem, tako da sam jednog momenta osetila da ono što nosim od svoje petnaeste godine mora izaći iz mene.Vrlo brzo su romani nastajali i nizali su se jedan po jedan svaka dva do tri mjeseca.Okrenula sam se bibliotekama i danas sarađujem sa oko 50 biblioteka u Srbiji i dosta biblioteka u Republici Srpskoj. Pišem o životu i pokušavam da dođem do priča koje su potkovane istinom“, kaže Marica  Popović.

“Marica Popović je trenutno najčitaniji pisac u našoj biblioteci, to je jedan od razloga da je po drugi put ugostimo u Ugljeviku.U protekloj godini najviše su se čitale knjige: Vučica, Kamen na kamen i Kuća iznad provalije, mada su i ostala njena djela podjednako dobro tražena”, kaže za InfoBijeljina Nedeljko Zarić, direktor Narodne biblioteke u Ugljeviku.

Iskrena i otvorena interakcija pisca i publike oplemenila je ovo književno veče i nezaboravno druženje, koje će Ugljevičanima zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )