FOTO: null

Članovi Savjetodavne grupe mladih, koja djeluje pri OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina, posjetili su juče opštine Tuzla i Ugljevik, gdje su se sastali sa predstavnicima mladih u ovim lokalnim zajednicama.

Centar mladih Ugljevik i organizacija OSCE, sklopili su do sada dogovore o saradnji na nekolliko projekata. Najbrži u smislu realizacije biti će projekat "No Hate" . 

Projekat  “No Hate” ima za cilj informisanje mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine o važnosti borbe protiv govora mržnje, podsticanje mladih da aktivno pristupe rješavanju ovog problema u svojim društvenim zajednicama, te širenje svijesti o značaju međusobne tolerancije i pomaganja u multietničkim sredinama.

Na jučerašnjem sastanku u Ugljeviku dogovorena je saradnja “Centra mladih Ugljevik” sa volonterskom mrežom.

Uključivanjem u volontersku mrežu naredne  projekte radićemo sa volonterima sa područja opštine Ugljevik. Suština je da u te projekte uključimo mlade, prije svega iz drugih opština ili gradova.

Pozvani smo u goste na sledeću konferenciju OSCE-a u Sarajevu, a u martu mjesecu predviđena je posjeta opštini Laktaši. Sastanak  je bio vrlo konstruktivan i zanimljiv, svi učesnici su bili uključeni u razgovor, a u razgovoru je učestvovalo i nekoliko stranaca: Irac, Englez i Amerikanac, pa je veći dio razgovora vođen  na engleskom jeziku, što je sastanak učinilo još zanimljivijim, kažu iz “Centra mladih Ugljevik”.

OSCE je na nivou Bosne i Hercegovine osnovao koalicije za borbu protiv mržnje u 14 lokalnih zajednica u BiH. 

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )