FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić potpisao je sa predstavnicima udruženja građana iz Ugljevika ugovore o finansiranju projekta vrijednih 50.000 KM.

Na konkurs za dodjelu sredstava koji je  raspisan u martu mjesecu, prijavilo se 8 udruženja građana iz Ugljevika, sa kojima su zvanično ovih dana  potpisani ugovori o finansiranju.

Ugovori su potpisani sa Udruženjem penzionera za projekat banjske rehabilitacije u iznosu 15.000 KM, Udruženjem građana „Artist“ za Osmi međunarodni festival „Dani harmonike“ u iznosu od 15.000 KM, kao i sa Udruženjem veterana „Mandini lavovi“ za očuvanje tradicije odbrambeno-otadžbinskog rata vrijednosti u vrijednosti od 3.000 KM. 

Za rad Kulturno-umjetničkog društva „Rudar“ iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 4.000 KM za učešće na 12. Internacionalnom festivalu folklora „Prag srce naroda“, dok je za projekat završetka lovačkog doma Opština Ugljevik potpisala ugovor sa Lovačkim društvom „Partizan“ u iznosu od 4.000 KM.

“Iz ovogodišnjeg budžeta izdvojili 50.000 KM za različite projekte udrženja građana i nevladinih organizacija. Jedan od značajnih projekata je Međunarodni muzički festival „Dani harmonike“ koji je postao prepoznatljiv u svijetu. Finansiramo i projekat Svetosavske omladinske zajednice u vezi sa uređenjem škole i školskog dvorišta, kao i projekat Udruženja `Kolone BB` za uređenje izletišta i staza“, istakao  je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić najavivši povećanje sredstava u narednim godinama kako bi nastavili finansiranje udruženja građana i nevladine organizacije.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )