FOTO: null

Mladen Stevanović, trkač - maratonac iz Ugljevika, pokrenuo je nesvakidašnju humanitarnu akciju pod nazivom “Kilometar za bolje sutra”.

Akciju  “Kilometar za bolje sutra” u okviru koje će „prodavati“ kilometre sa „Ironman triatlona“, kako bi se prikupila sredstva za pomoć višečlanoj porodici Lazić iz Krćine kod Ugljevika, koja živi u nehumanim uslovima za život, ugljevički sportista pokrenuo je nedavno oglasivši se najprije putem ugljevičkih sredstava javnog informisanja.

Porodica Lazić, za koju će prikupljena pomoć biti namijenjena, živi u nezamislivo  teškim uslovima. Samohrani otac porodice Milo Lazić  živi u neuslovnoj, trošnoj kući, bez elementarnih uslova za život, sa tri maloljetna sina o kojima se sam brine od kada ih je napustila majka.

Ljeti  žive u drvenoj šupi, a u zimskim uslovima ova porodica živi u samo jednoj sobi koju jedva uspijevaju nekako zagrijati.

Mali Lazići žive od neredovnih očevih  dnevnica  koje on samo u sezoni posla može da zaradi i tako prehrani njih troje, od kojih najmlađi ima samo četiri godine. Lazići imaju samo jednu želju, a to je siguran krov nad glavom, jer su u stalnom strahu da se njihova trošna kućica jednog dana ne sruši.

Mali Lazići su uskraćeni za normalno djetinjstvo kakvo imaju njihovi vršnjaci, nemaju svoju sobu, tv, kompjuter, školski pribor, igračke, odjeću i obuću, a nerijetko ni hranu.

Triatlon trkom koja će se održati 30.07.2016. godine u Mađarskoj, a riječ je o veoma zahtjevnoj disciplini koja se sastoji od 3,8km plivanja, 180km vožnje bicikla i 42km trčanja, što je ukupno 226km na „prodaju“Ugljevičanin Mladen Stevanović  želi ostvariti cilj, a to  je „prodati“ kilometre i sakupiti novac koji će biti uplaćen na žiro - račun za pomoć porodici Lazić.

Kilometri se mogu kupiti na lično ime, ime kluba, firme, organizacije, udruženja, itd. Svaki kilometar vrijedi minimalno 10 konvertibilnih maraka. Oni koji se odluče  podržati akciju, treba da rezervišu svoj kilometar u inbox-u na stranici “Kilometar za bolje sutra”.  Mladen Stevanović će svaki pređeni  kilometar  na triatlonu posvetiti donatorima  koji su za taj kilometar izvršili uplatu na ime pomoći porodici Lazić.

Od trenutka kada  humanitarci rezervišu svoj kilometar neophodno je da novac uplate najkasnije 10 dana od dana rezervacije. Spisak uplata i broj slobodnih kilometara svakodnevno se mogu pratiti na linku stranice “Kliometar za bolje sutra”.

“Ne mislim da lično radim nešto veliko, ali mislim da skupa možemo da pokažemo solidarnost, povezanost i spremnost da učinimo nešto dobro,” kaže humani sportista Mladen Stevanović koji će ovaj put istrčati jednu od svojih najvažnijih životnih  trka,  kojom će dokazati da osim velikog sportskog srca ima i ono, kakvo se danas rijetko može naći - humano! 


Bankovni podaci za uplate iz BiH: 

Svrha uplate: Pomoć porodici Lazić

Žiro račun: 562-003-81330685-56 otoren kod NLB Banke

Primalac: Mladen Stevanović, Ugljevik

Podaci za uplate iz inostranstva:

Broj računa: 16274127

SWIFT: RAZBBA22

IBAN: BA395620038133067259

Piše: Snežana Milošević 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )