FOTO: null

Lovačko udruženje Dubrava iz Zabrđa kod Ugljevika obilježilo je kraj sezone lovačkom večeri, kojoj je prisustvovalo 250 lovaca podmajevičkog kraja.

Istaknutim članovima sinoć su dodijeljene zahvalnice za unapređenja lovstva i zaštite životne sredina. 

Predsjednik Udruženja Milan Lazić rekao je da se lovište kojim gazduju prostire na 5.500 kvadratnih metara, da postoje od 1990. godine i imaju 110 članova. 

Lovočuvar i lovac Đoko Marković rekao je da je u ovoj sezoni plan lova ispunjen sa oko 60 odsto, odnosno da je ulovljeno 14 srndaća, dok plan nije ispunjen u lovu na zečeve i fazansku divljač. 

On je podsjetio da je sezona lova na zeca zatvorena 5. decembra, a na fazana 15. januara, te dodao da je toku lov na predatore bez pasa goniča, koji će trajati do 15. februara. 

Član Upravnog odbora Lovačkog Saveza Republike Srpske Zdravko Ilić rekao je da opština Ugljevik najviše izdvaja za lovačka udruženja u poređenju sa drugim opštinama u Srpskoj. 

"Opština Ugljevik ima tri lovačka udruženja i primjer je svima kada je riječ o podsticanju lova, imajući u vidu da lovci sve svoje aktivnosti, uglavnom, finansiraju sopstvenim sredstvima", rekao je Ilić novinarima. 

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, koji je član Lovačkog uduženja "Dubrava", rekao je da je opredjeljenje rukovodstva ove lokalne zajednice podsticaj lova i očuvanje životne sredine. 

Najstariji lovac podmajevičkog kraja devedesettrogodišnji Dragomir Stanković iz Zabrđa kaže da se lovom bavi 60 godina, te da je i danas aktivan. 

Na zabavi je organizovana tombola čiji je nagradni fond iznosio 3.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )