FOTO: null

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Đoko Simić iz Srpske radikalne stranke Republike Srpske, a za zamjenika načelnika opštine Cvjetana Dragonjić.

Potpredsjednik SO je Slobodan Zarić, a vršilac dužnosti sekretara SO Duško Vićić, članovi Srpske demokratske stranke. 

Simić, koji je i u predhodnom skupštinskom sazivu obavljao funkciju predsjednika SO, poručio je da će nastaviti da radi na poboljšanju kvaliteta života građana Ugljevika. 

Većinu u SO Ugljevik čine SDS, SRS Republike Srpske, PDP, Stranka Napredna Srpska i SDA. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, nakon skupštinske sjednice, izrazio je zadovoljstvo formiranjem skupštinske većine i istakao da će zajedno raditi za dobrobit građana. 

"U narednom periodu od svih izabranih funkcionera i službenika zahtijevaću marljiv rad, koji će biti isključivo u službi građana naše opštine", rekao je Perić. 

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabrani su vršioci dužnosti - načelnika Odjeljenja za privredu izabran je Đojo Spasojević iz SRS RS, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Verica Petrović član SDS-a, načelnika Odjeljenja za finansije Ružica Jović iz SDS-a, načelnika Odjeljenja za poljoprivredu Hajrija Bubić iz SDA i vršilac dužnosti šefa Službe za informacione tehnologije Danijel Jovanović iz Stranke Napredna Srpska. 

SO Ugljevik čini 23 odbornika. Šest odbornika SDS-a, četiri odbornika SNSD-a, po tri odbornika imaju SRS RS i DNS, dva odbornika ima PDP, po jednog odbornika ima Stranka Napredna Srpska, SP, PUS, NDP i SDA. 

Odbornici SO Ugljevik položili su zakletvu i u hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )