FOTO: null

Ugljevik - Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Rudar” iz Ugljevika sinoć je godišnjim koncertom u sportskoj sali obilježilo krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog i 43 godine rada.

Nakon lomljenja slavskog kolača kum slave načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je pravoslavnu Novu godinu sugrađanima i svim porodicama u Republici Srpskoj, uz želju da ih prati dobro zdravlje, sreća, radost i uspjeh.

Ugljevički KUD “Rudar” Perić je nazvao čuvarom tradicije, kulture i običaja ovoga kraja koji na najbolji način predstavlja opštinu i Republiku Srpsku širom svijeta.

Na godišnjem koncertu nastupilo je osam ansambala, od najmlađih do veterana, sa koreografijama “Ero s onog svijeta”, “Crnorečje”, “Šumadija”, “Male Vlaške”, “Pomoravlje”, “Ponišavlje” i druge.

Predsjednik KUD “Rudar” Milan Lazić rekao je novinarima da je ovo društvo organizator i Međunarodnog festivala foklora koji se održava u julu. Govoreći značaju ovog festivala, on je naveo da je prošle godine među učesnicima bio i ansambl iz Kolumbije.

On je podsjetio da povodom krsne slave opštine Ugljevik - Svete Petke Paraskeve, ovo udruženje organizuje Dječiji folklorni festival.

“Gostovali smo širom svijeta, ali smo i u Ugljeviku ugostili brojne folklorne amsamble koji su upoznali našu tradiciju, kulturu, običaje i našu Republiku Srpsku”, rekao je Lazić.

KUD “Rudar” osnovan je 1976. godine, ima osam ansambala sa 350 članova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )