FOTO: null

Politika lokalne vlasti u Ugljeviku za 2018. godinu orijentisana je na realizaciju strateških ciljeva i održavanju stabilnosti budžeta, kao i efikasnije korištenje raspoloživih resursa, uspješnije određivanje prioriteta u trošenju finansijskih sredstava,

Ona je rekla novinarima da je Nacrt budžeta za narednu godinu projektovan u iznosu od 12.380.000 KM od čega predviđeni iznos za investicije iznosi 2.082.000 KM. 

Načelnik opštine Vasilije Perić istakao je da će ovim budžetom biti održani pozitivni trendovi iz prethodnog perioda. 

U narednoj godini raspoloživa sredstva usmjerićemo za razvoj i unapređenje privrede i poljoprivrede, obrazovanja, finansiranje socijalne i zdravstvene zaštite, nastavak sufinansiranja za urbani razvoj lokalne zajednice, saobraćajne infrastrukture, komunalne infrastrukture kao i nastavak započetih kapitalnih projekata", kaže Perić. 

Prije javne rasprave o Nacrtu budžeta koja je održana večeras u Centru za kulturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku, Perić je održao sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica u ovoj opštini. 

"Razgovarali smo o stanju mjesnih zajednica, o načinu i procedurama za projekte na izgradnji infrastrukture koji bi savjeti mjesnih zajednica kandidovali, i kako se određuju prioriteti koje ćemo rješavati u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima", rekao je Perić. 

Sastanku je prisustvovao predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić, direktor "Kompreda" Milan Lazić i komandir Policijske stanice /PS/ Ugljevik Duško Vasiljević. 

Na sastanku su predsjednici Savjeta mjesnih zajednica obaviješteni o stanju bezbjednosti na području opštine Ugljevik koje je, prema riječima Vasiljevića, na zadovoljavajućem nivou. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )