FOTO: null

U okviru humanitarne akcije dobrovoljnog darivanja krvi članovi DDDK “Rudar” Ugljevik juče su posjetili Trebinje, gdje su u organizaciji DDK Hidroelektrana na Trebišnjici, darivali 16 boca dragocjene tečnosti.

Članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi /DDK/ Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ organizovali su tradicionalnu humanitarnu akciju darivanja krvi u kojoj je sakupljeno 70 jedinica krvi u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje, od kojih su 16 boca ove dragocjene tečnosti darivali članovi DDDK  “Rudar” iz Ugljevika.

“Saradnja između ova dva društva postoji već petnaest godina, kroz koju  uz  uzajamno druženje i pomaganje jedni drugima ostvarujemo humanu svrhu postojanja naših društava”, kaže za InfoBijeljina Darko Jović član Skupštine DDDK “Rudar” iz Ugljevika.

“DDDK “Rudar”  stalno je aktivno, u maju smo bili u Jagodini, juče u Trebinju, dok je danas  naša  ekipa dobrovoljnih davalaca krvi u Višegradu. Prilikom svih ovih posjeta u prosjeku se daruje  od petnaest do dvadeset boca krvi”, ističe Jović. 

Organizatori humanitarne akcije iz Trebinja, u toku jučerašnjeg dobrovoljnog darivanja krvi, potrudili su se da gosti, dobrovoljni davaoci krvi, za vrijeme  posjete  Trebinju posjete Hidroelektranu na Trebišnjici, manastir Malu Gračanicu, kao i manastir Tvrdoš u kome su obišli podrume i pogon za proizvodnju vina.

U ovoj akciji uključili su se  humanisti iz prijateljskih društava iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )