FOTO: infobijeljina.com

Nastupom hora “Zvjezdice” iz Zabrđa, na ljetnjoj sceni Centra za kulturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku, u ponedeljak veče /10.juna/, počelo je "Kulturno ljeto - četvrtkom u 8".

Za stanovnike Ugljevika, u okviru ove manifestacije, svakog četvrtka do početka septembra biće organizovani kulturni i zabavni sadržaji. Nastupiće učenici Muzičke škole "Kornelije Stanković", koji su ovjenčani brojnim nagradama i koji su Ugljevik proslavili širom svijeta. Svojim programom predstaviće se folklorni ansambli sa područja ove regije, guslarska udruženja, polaznici plesnih studija. Biće organizovani koncerti, izložbe, književne i likovne večeri i drugi kulturni sadržaji. 

Direktor Centra za kulturu "Filip Višnjić" Davor Marković ističe da je ovo vrlo značajna manifestacija za stanovnike Ugljevika. 

 

- Mi smo mala sredina, ali nastojimo da kvalitetnim sadržajima poboljšamo kulturni život. Naročito nam je važno privući mlade ljude i ponuditi im alternativu, da uvide da se društveni i socijalni život ne odvijaju samo u kafićima i restoranima. Naša ustanova i jeste nosilac kulturnih dešavanja, a sudeći po prethodnim godinama i posjećenosti sadržaja koje organizujemo, uspijevamo u tome. Naročito su nam dragocjeni sadržaji kojima od zaborava čuvamo bogatu istoriju, kulturu i tradiciju srpskog naroda u podmajevičkom kraju - rekao je Marković za portal InfoBijeljina.


Ugljevički Centar za kulturu godišnje organizuje desetak  kulturnih događaja. Osim domaćih stvaralaca, vrata ove ustanove otvorena su i za eminentne umjetnike iz cijele RS i Srbije.  


Direktor Marković ističe da je u afrimaciji kulturnih vrijednosti ovog kraja dragocjena i podrška lokalne zajednice i podsjeća da je Opština Ugljevik i ove godine je pokrovitelj ove manifestacije. Za rad ove kulturne ustanove u budžetu opštine Ugljevik u ovoj godini planirano je oko 600.000 KM.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )