FOTO: InfoBijeljina

Dječiji pisac Uroš Petrović održao je večeras u Ugljeviku radionicu "Nikola Tesla Centra" /NTC/ sistema učenja kroz igru za 150 djece na otvorenom prostoru u dvorištu Dječijeg vrtića "Duško Radović".

Petrović je rekao novinarima da je djecu učio kako da razmišljaju i povezuju ono što nauče, da zaključuju i razvijaju nove ideje.
 
"Na ovoj radionici za razmišljanje rješavali smo zagonetne priče, predmete i pitanja, na osnovu mojih knjiga `Zagonetne priče` koje od čitalaca traže da povežu stvari koje znaju i zaključe nešto novo", naveo je on.
 
Petrović je pohvalio djecu sa kojima je radio u Ugljeviku, rad lokalnog vrtića i opštinske uprave koja sufinansira boravak djece u NTC kampu na planini Gučevo.
 
Direktor ugljevičkog vrtića Mladen Stevanović rekao je da kroz ovakve radionice i roditelji dobijaju više informacija o novom sistemu učenja i vide kako djeca reaguju na ovaj način rada.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )