FOTO: InfoBijeljina

U Mezgraji kod Ugljevika obilježeno je 27 godina od stradanja pet boraca Vojske Republike Srpske tokom odbrane sela u proteklom odbrambeno otadžbinskom ratu i tri civila koje su mučki ubile muslimanske snage iz Teočaka.


Tim povodom služen je parastos i položeni su vijenci na spomenik.
 
Protojerej-stavrofor Milan Topić je nakon parastosa izrazio uvjerenje da će zločinci biti kažnjeni za ubistvo ovih nevinih žrtava.
 
Na današnji dan 1994. godine muslimanske snage iz Teočaka upale su u selo Mezgraja i mučki ubili sve koje su zatekli, ubijena su tri civila, među njima i žena, te popaljene srpske kuće.
 
Predsjednik mjesne Boračka organizacije Jovan Ilić rekao je novinarima da odgovorni za ovaj zločin nisu procesuirani i kažnjeni.
 
"Dok postojimo obilježavaćemo ovaj datum i čuvati sjećanje na sve postradale, a mlade naraštaje ćemo učiti šta znači sloboda", rekao je Ilić.
 
Molitvenom skupu, zajedno sa mještanima i predstavnicima Boračke organizacija, prisustvovala je i zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić koja je položila vijenac. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )