FOTO: null

Upravni odbor na sjednici održanoj u Derventi 26.11.2016. donio je odluku da tekvandoistu Vanju Mićića nominuju za izbor najperspektivnijeg sportiste u RS za 2016. godinu.

Vanja Mićić, nosilac crnog pojasa 1. dan,  član je taekwondo kluba “Wolf”  iz Ugljevika, a ujedno i reprezentativac BiH i Srbije .

Njegovi najznačajni uspjesi su prva mjesta na Državnim takmičenjima u RS i u BiH, titula Državnog prvaka Srbije, kao i peto mjesto na Svjetskom takmičenju u tekvandou.

Vanja Mićić koji trenira za ugljevički taekwondo klub “Wolf” od 2007. godine nedavno je postao vicešampion Balkanskog taekwondo šampionata u Bugarskoj.

Skoriji uspjeh ovog mladog sportiste vezan je i za učešće na Svjetskom Prvenstvu u Kanadi u gradu Burnaby, koje se održavalo od 16-20.11.2016. godine, na kojem je ovaj mladi sportista zauzeo sjajnu 5. poziciju.

Vanja Mićić je jedan od izuzetnih  mladih sportista koji svojim zalaganjem propagiraju i sport i našu zemlju, a ova nominacija je očigledna potvrda njegovih sportskih kvaliteta i vrijednosti.

Piše: Snežana Milošević 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )