FOTO: null

Ugljevički taekwondoista Vanja Mićić okitio se još jednim u nizu zlatnih odličja, ovaj put na prestižnom Međunarodnom teakwondo takmičenju Slovenija open G – 1, održanom u Mariboru .

Takmičar taekwondo kluba “Wolf” iz Ugljevika i reprezentativac Srbije Vanja Mićić takmičio se među 800 takmičara iz 20 država svijeta.

Vanja je najprije savladao takmičara iz Poljske rezultatom 18 : 4, zatim takmičara iz Slovačke (21 : 8), a u samoj završnici zlatnu medalju donijela mu je pobjeda nad takmičarem iz Poljske kojeg je savladao rezultatom 29 : 15.

„Ono što želim da naglasim je da je Vanja svojim rezultatom ušao u olimpijski program Srbije, te da me kao trenera kluba raduje uspjeh svih takmičara našeg kluba, koji se svakodnevno pripremaju  za predstojeća takmičenja. Sledeće sedmice 04. i 05. marta učestvovaćemo na takmičenjima u Sofiji, zatim slijede takmičenja u Grčkoj, koja su po rasporedu od 27.-30. aprila, dok je takmičenje u Moldaviji, prema  kalendaru takmičenja rezervisano za maj mjesec“, kaže za InfoBijeljina trener ugljevičkog taekwondo kluba „Wolf“ Zoran Mićić.

Vanja Mićić koji trenira za ugljevički taekwondo klub “Wolf”  od 2007. godine postao  je vicešampion Balkanskog taekwondo šampionata u Bugarskoj, kao i državni je prvak Srbije u kategorij Junior -78,  a osvojio je  i zlatnu medalju na Vojvodina Open-u u Novom Sadu. Svi ovi uspjesi rezultirali su da Vanja bude proglašen za najperspektivnijeg mladog sportistu u Republici Srpskoj u 2016. godini,  a nedavno je proglašen za Sportistu godine u Ugljeviku.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )