FOTO: null

Već drugu godinu zaredom ugljevički osnovci učesnici su „Škole prijateljstva“ koju unazad 17 godina organizuje NO „Naša Srbija“ na Tari.

Ugljevički osnovci družili su se, kroz brojne dobro osmišljene aktivnosti,  sa njihovim  drugarima iz Srbije, Crne Gore, Rusije i  Kosova.

Rad u „Školi prijateljstva“ izuzetno je dobro organizovan, a ekipa koja to radi sasatavljena je od mladih ljudi - volontera, koji su u potpunosti posvećeni djeci“ kaže direktor JUOŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika Sreten Lukić.

Kroz cjelodnevne raznovrsne aktivnosti djeca - učesnici, organizovani u heterogene grupe, prolazila su kroz raznovrsne edukativne radionice koje su obuhvatale oblasti istorije, jezika, kulture, umjetnosti, te prve pomoći i sporta. 

„Posebno mi se dopalo što je djeci upotreba mobilnog telefona bila dozvoljena samo u određeno vrijeme u trajanju od pola sata dnevno. Djeca su se vrlo brzo na to navikla, što samo potvrđuje činjenicu da djecu možemo lako odvići od ove „zavisnosti“ savremenog doba, samo ako im ponudimo kvalitetne sadržaje i zanimljive aktivnosti“, kaže učitelj Milorad Simikić koji je predvodio grupu ugljevičkih osnovaca.

Za realizaciju ovog projekta, u kojem su učešće uzeli i učenici naše škole,  posebna zasluga  pripada Mlađenu Đorđeviću, rukovodiocu ovog projekta, čovjeku  ogromne energije i ljubavi prema djeci, čijom zaslugom su učenici naše škole bili privilegovani učestvovati u Školi prijateljstva“, kaže za Info Bijeljina direktor ugljevičke škole.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )