FOTO: Sarajevo-RS.com

Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika predstavio se publici u Šamcu repertoarom srpske tradicionalne muzike, kao i muzikom Balkana i drugih naroda.


Orkestar harmonika "Aleksa Šantić" postoje više od 20 godina, osam puta bili su prvaci Republike Srpske, te na Olimpijadi u Sočiju predstavljali su Srpsku i BiH. 

"Na poziv predsjednika Srpske i ruske Ambasade nastupali smo u Jekaterinburgu gdje smo održali nekoliko koncerata sa njihovom filharmonijom. Od 16 država učesnica osvojili smo gran-pri sa srpskom muzikom i tako promovisali našu muziku Srbije i Srpske", rekao je vođa orkestra Slavko Nikolić. 

On je dodao da ih je javnost upoznala i u šou programu RTS "Ja imam talenat" gdje su se plasirali na četvrto mjesto. 

"Cilj nam je veća pažnja javnosti na ovu generaciju kako bi oni imali priliku da obiđu cijeli svijet kao što su generacije prije njih. Hvala medijima na tome što podržavaju zlatnu djecu koja su došla da prirede ozbiljan koncert", rekao je Nikolić. 

On je dodao da je u planu putovanje u Japan i druga turneja od Slovenije do Londona koja bi trajala 15 dana. 

Prema njegovim riječima, najviše ih finansira Termolektrana "Ugljevik", a kada idu van zemlje finansira ih Vlada Srpske. 

Harmonikaš Milorad Mirković, koji već tri godine svira harmoniku u orkestru, kaže da ostvaruje svoj životni san, jer je kao mali slušao poznate izvođače kao što su Mirko Kodić, Aco Sofronijević, Borka Radivojević i drugi, te želi da bude kao oni. 

Koncert je održan sinoć u Kino dvorani u Šamcu, a povodom Dana opštine. 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )