FOTO: null

Mladen Stevanović pobjednik je 7. Noćnog maratona, jedne od najposjećenijih trka u Srbiji, koja se tradicionalno održava 25. juna u Novom Sadu i time obilježava Međunarodni dan Dunava.

Na Noćnom maratonu u Novom Sadu, na kojem je učestvovalo 1000 atletičara u polumaratonu, i preko 200 u maratonskoj trci, istrčavši 42 kilometra za 2 sata i 56 minuta Mladen Stevanović iz Ugljevika osvojio je prvo mjesto.

Nakon osvajanja Beogradskog Ultra maratona, ovo je drugi zapažen uspjeh ugljevičkog sportiste.

“Uslovi za trčanje su bili veoma teški zbog sparnog vremena, mnogo trkača je moralo da odustane. Meni je za nijansu bilo lakše nego njima, jer pripremajući se za Ironman triatlon biciklističke treninge radim obično u podne pa sam navikao na velike vrućine” , kaže Mladen Stevanović  za portal InfoBiijeljina.

Naredno takmičenje  za koje se ovaj atletičar već uveliko priprema je Ironman triatlon ( 3,8km plivanja, 180km vožnje bicikla i 42 km trčanja), a održaće se u Mađarskoj 30. jula.

“Novosadski maraton poslužio mi je kao dobar trening i provjera forme za predstojeće takmičenje na kome ću biti jedini predstavnik sa ovih prostora “ , ističe Stevanović  koji je prošle godine proglašen za ,,Sportistu godine opštine Ugljevik".

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )