FOTO: InfoBijeljina.com

Učenici i prosvjetni radnici u sve tri osnovne škole i srednjoškolskom centru na području opštine Ugljevik danas su obilježili krsnu slavu-Svetog Savu, prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvjetitelja.

U hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Donjoj Trnovi, nakon Svete liturgije lomljenjem slavskog kolača, učeničkim recitacijama obilježena je slava Osnovne škole „Filip Višnjić“ iz ovog mjesta.

Starješina hrama, protojerej Vedran Bardak poručio je u besjedi da se danas proslavlja Sveti Sava koji je učio djecu, narod, opismenjavao ljude, otvarao crkve, manastire i škole.

„Molimo se Svetom Savi da i nas sve izvede na dobar i pravedan put, put istine“, naglasio je Bardak u besjedi.

Kum današnje slave načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je učenicima i prosvjetarima Savindan  kao i svima onima koji proslavljaju ovog velikog sveca.

„Neka nam Sveti Sava podari snage i mudrosti, kako bi i u narednom periodu bili na putu našeg pravoslavlja, svetosavlja, kako bi i u narednom periodu izgrađivali naš Ugljevik i dušu svetosavsku“, rekao je Perić.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )