FOTO: srpskainfo.com

Za vrijedne, talentovane i ambiciozne ljude granice ne postoje, za to je najbolji primjer Ugljevičanka Marijana Simeunović (29), koja se frizerskim zanatom bavi već osam godina.

Kako kaže za Srpskainfo učestvovala je na desetinama stručnih seminara i predavanja širom svijeta, a kao najdraže izdvaja stručno usavršavanje u ruskom Sankt Peterburgu, ali i brojnim gradovima Evrope, poput Beča, Minhena, Budimpešte…

Usavršila je njegu kose i tehnike šminkanja da bi svaka potencijalna mušterija savršeno izgledala. Kaže da je ovaj posao zahtjevan i težak, ali satisfakcija joj je zadovoljno lice mušterije.

– Iskustvo sam sticala kroz seminare sa poznatim svjetskim imenima poput ruskog Faruka Shamuratova. Ne mogu nabrojati sve frizere koje sam upoznala, a koji su svojim kreacijama uljepšali žene i muškarce na važnim događajima i skupovima. Kao i u svakom poslu, edukacije i seminari su veoma važni. Standardi koji određuju žensku ljepotu se stalno mijenjaju. Potrebno je biti u toku i pratiti trendove koji su izazovi i koji jesu najljepša strana ovog posla. Usavršavamo se i takmičimo sami sa sobom, a sami sebi i treba da budemo najveća konkurencija – kaže Simeunovićeva.

Frizerski zanat za ovu mladu ženu je umjetnost.

– Talenat  je najvažniji, ali su i trud i rad  veoma bitni. Mašta je ta koja ovom poslu daje umjetničku notu. Naravno moraju se pratiti savremena dostignuća u ovoj profesiji, kupovati kvalitetna kozmetika i oprema. Primjera radi, na sajmu u Parizu vidjela sam ono što će se na ovim prostorima primjenjivati tek za par godina – naglasila je Simeunovićeva.

Ovaj posao joj, kaže, obezbjeđuje solidan život. Zato poručuje mladim ljudima da rade ono što vole, ali i da ne bježe od zanata.

Nakon niza prepreka, dolazi uspjeh kao nagrada za sva odricanja i sve poteškoće koji prate ovaj kao i svaki drugi posao.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )