FOTO: null

Na biciklističkoj trci održanoj danas na obroncima Stare Majevice, u organizaciji BK Zmaj od Bosne, ugljevički biciklista Dragoslav Brko Radovanović osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju.

Ovo je bila i trka Dunavskog kupa koja se održava svake godine u Tuzli, tako da su učestvovali vozači iz susjednih zemalja: Srbije , Hrvatske, Slovenije, Italije, Engleske . 

Brdska trka u dužini od oko 27 km bila je veoma zahtjevna i teška za vožnju  zbog velikih uspona i lošeg puta po kojem se vozilo.

“Za mene je ovo bila veoma teška trka zbog  brdovitog terena, međutim, zadovoljan sam rezultatom jer je bila jaka konkurencija. Predstoji mi još jedna trka Premijer lige u Zenici . Za sada sam prvi po bodovima , nadam se da ću vođstvo i zadržati do kraja Premijer lige”, kaže Radovanović za portal Info Bijeljina.

Trka je bila podijeljena u etape :Simin Han – Požarnica, Požarnica – Gornja Tuzla, Gornja Tuzla – Tetima, Tetima – Dokanj, Dokanj – Breške, Breške – Gornja Obodnica kod izvorišta rijeke Tinje.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )