FOTO: null

Na državnom prvenstvu BiH u Vožnji na Hronometar ugljevički biciklista Dragoslav Brko Radovanović osvojio je prvo mjesto, čime je zadržao titulu državnog prvaka.

Radovanović je ove godine branio titulu državnog prvaka masters B kategorije u najtežoj diciplini u biciklizmu - Hronometru. Stazu od 5 krugova savladao je za 17 minuta i par sekundi. Sa tim vremenom bio bolji čak i od mnogih mlađih kategorija na trci. 

“Zadovoljan svojim nastupom i odbranom titule državnog prvaka masters B kategorije. Trka je vožena po veoma sparnom i toplom vremenu što je za vozače bila otežavajuća okolnost”, kaže Radovanović za InfoBijeljina.

Organizatori trke su bili klubovi iz Živinica, Gračanice i Tuzle. Trka se vozila na aerodromu Dubrave u Tuzli  u kojoj je učešce uzelo oko 50 takmičara iz BiH u raznim kategorijama.

Dužina kružne staze koja se vozila bila je 2,2 kilometra, a  broj krugova koji se vozio zavisio je od kategorije vozača. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )