FOTO: null

Na Državnom drumskom prvenstvu Bosne i Hercegovine 2016, održanom juče u Bihaću, u organizaciji Biciklističkog kluba “Bihać” i Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, Ugljevičanin Dragoslav Brko Radovanović u Masters B kategoriji osvojio je odlično dru

Staza ovogodišnjeg prvenstva osmišljena je kao kružna trka od 7 krugova koji su prolazili kroz Bihać - Privilicu - Golubić - Ripač - Pritoku - Bihać, u ukupnoj dužini od 154 km. 

Ovogodišnja trka okupila je 60 takmičara, pravo učešća imali su licencirani biciklisti svih kategorija, a trka se vozila po važećim saobraćajnim propisima, UCI (Union Cycliste Internationale) Pravilniku, Pravilniku Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, te propozicijama koje su sačinili organizatori.

“Trka se odvijala pod otežanim uslovima, zbog kiše, ali to me nije spriječilo da dam sve od sebe i uložim maksimalne napore da ovu trku završim među najboljima u svojoj kategoriji”, kaže ugljevički biciklista koji se uveliko priprema za Državno prvenstvo u hronometru koje će se krajem juna održati u Banjaluci.

Radovanović za biciklizam kaže da je vrlo skup sport i da mu je jako važno što ima podršku porodice, kluba za koji trenira kao i Opštine Ugljevik.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )