FOTO: null

Na otvorenom prvenstvu Srbije u triatlonskom takmičenju poluironman distance održanom prošlog vikenda u Beogradu, na kojem su učestvovali takmičari iz 13 zemalja, učešće su uzela i dva takmičara iz Ugljevika Dragoslav Radovanović i Mladen Stevanović koji

Štafeta čiji je član Ironman iz Ugljevika Mladen Stevanović osvojila je prvo mjesto sa vremenom 3:56:27, a osim Mladena koji je distancu od 21,1 km pretrčao za 1:17:53, u štafeti su bili reprezentativac Srbije u plivanju Tamas Farkas i biciklista BK “Beograd” Danijel Ulijan.

“Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na ovakvom sportskom događaju i velika čast biti u timu sa reprezentativcem Srbije u plivanju i jednim od najboljih biciklista na ovim prostorima. U izuzetno jakoj konkurenciji, među kojima su takmičari učesnici svjetskih i evropskih prvenstava, uspjeli smo osvojiti prvo mjesto. Takođe sam ponosan na svog prijatelja Dragoslava Radovanovića koji je uspio završiti halfironman 1.9 km plivanja/ 90 km bicikla / 21.1 km trčanja, zaista veliki podvig”, kaže ugljevički “čelični čovjek” Mladen Stevanović.

Na takmičenju je učestvovalo 90 takmičara u individualnoj konkurenciji i oko 100 takmičara koji su nastupali u štafeti.

BiH je imala četiri predstavnika na ovom takmičenju: Zijaha Gafića iz Sarajeva, Dragoslava Radovanovića iz Ugljevika, Miloša Vejnovića iz Banjaluke i ironmana iz Ugljevika Mladena  Stevanovića koji je nastupao u štafeti .

Trka se održavala u Beogradu na Adi ciganliji, a takmičari su startovali u nedelju 24.septembra  u sedam sati ujutru. Potrebno je bilo da u što kraćem vremenu takmičari savladaju stazu od 1,9.km plivanja, potom 90 km vožnje bicikla i na kraju istrčati stazu dugu 21.1 km. Sve to je trebalo uraditi u predviđenom roku od 7 sati. Dragoslav Radovanović je stazu savladao u vremenu od 5 sati 56 min  i time zauzeo 69. mjesto na trci . 

“Moj jedini cilj je bio savladati stazu u zadatom vremenu i steći kvalifikaciju za Ful Ironman. Prezadivoljan sam organizacijom trke i postignutim vremenom, za koje je naročito zaslužan moj sportski kolega i trener Mladen Stevanović. Zahvalan sam sponzorima bez kojih ne bih mogao odraditi pripreme i otići na ovakvu trku, a to su  Sindikalna Organizacija RiTE Ugljevik i Skupština Opština Ugljevik. Takođe bih se zahvalio M-BIKE SHOP- u Tuzli na poklonjenim gumama zbog kojih sam se osjećao bezbjednije na biciklističkom dijelu trke”, kaže Radovanović.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )