FOTO: srpskainfo.com

Helikopteri Oružanih snaga BiH uspješno su okončali misiju gašenja požara u opštini Neum, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva ističu da je angažmanom resursa Oružanih snaga BiH u znatnoj mjeri spriječeno dalje širenje požara, preduprijeđene su eventualne negativne posljedice, te otklonjena opasnost po stanovništvo i materijalna dobra.
 
– Jutros su helikopterske posade u saradnji sa predstavnicima lokalne vlasti izvršile izviđanje ugroženog područja gdje je konstatovano da su požari stavljeni pod kontrolu i da prestaje potreba za daljim angažmanom resursa Oružanih snaga BiH – ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH “ponosne na učinak helikoptera Oružanih snaga BiH na ovom području, koji su zajedno sa ostalim subjektima bili uključeni u akciju gašenja i suzbijanja požara na ovom području” prethodnih dana.

– Oružane snaga sa svojim resursima ostaju spremne za sva buduća angažovanja u slučaju potrebe za pomoć stanovnicima BiH gdje god i kada god pomoć bude potrebna i tražena – navodi se u saopštenju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )