FOTO: Srpska info

Evropski fudbalski savez (UEFA) objavio je kako će uplatiti 236,5 miliona eura iz svog fonda "HatTrick" svojim savezima članovima među kojima je i Hrvatski fudbalski savez (HNS) kako bi se što bolje nosili s krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, a kako UEFA broji 55 saveza svaki će dobiti 4,3 miliona eura.

Fond "HatTrick" obično se koristi za pokrivanje tekućih troškova saveza i kao pomoć za razvoj posebnih područja svakog pojedinog saveza. No, ovoga puta je UEFA odlučila dopustiti svakom savezu da sam odredi svoje prioritete.

"Naš sport je suočen s dosad nezapamćenim izazovom i zato UEFA želi pomoći svojim savezima. Stoga smo dogovorili kako će svaki savez dobiti 4,3 miliona eura koje može potrošiti na onaj način za koji misli da će najbolje koristiti u obnavljanju fudbala u njihovim zajednicama. Vjerujem kako je ovo odgovorna odluka i ponosan sam zbog jedinstva koje fudbal pokazuje tokom ove krize. Bez sumnje fudbal će biti u srcu povratka normalnom životu. Kad za to dođe vrijeme, fudbal mora biti spreman odgovoriti na poziv", izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )