FOTO: srpskainfo.com / Laurent Gillieron/EPA

Iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) demantovano je skrivanje pozitivnih rezultata doping testova pojedinih fudbalera.

Naime, njemački “Špigl”, kao i drugi mediji, prenijeli su tvrdnje Fudbal liksa da je defanzivac Real Madrida Serhio Ramos bio dopingovan u finalu Lige šampiona 2017. godine protiv Juventusa, a da su u UEFA na to “zatvorili oči”.

“UEFA kategorično odbija sve navode da je sakrila pozitivne rezultate dopinga. Svi slučajevi doping kontrole UEFA sprovode se u saglasnosti sa Kodeksom Svjetske antidoping agencije (WADA). UEFA je obavijestila WADA i FIFA o svim slučajevima i dostavila sve detaljne informacije, izvještaje vještaka i dokaze o istima. Treba naglasiti da WADA i FIFA imaju pravo žalbe na bilo koju odluku UEFA po pitanju doping kontrola Sportskom sudu za arbitražu u Lozani. Nijedna takva žalba nije podnesena, a WADA je potvrdila da je UEFA sve uradila na odgovarajući način”, stoji u saopštenju UEFA koji će biti proslijeđen medijima.

U WADA postoji pisani dokaz da je test na doping Serhija Ramosa bio negativan, tvrde izvori bliski ovoj organizaciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )