FOTO: null

Predsednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da bi pravosuđe BiH, osim Azre Bašić, za ratne zločine počinjene nad Srbima na području Dervente trebalo da optuži i procesuira najmanje još 200 osoba.

- Neprimereno je da se za ratne zločine nad Srbima na području Dervente tereti dvoje do petoro osoba, jer Azra Bašić nije sama činila zločine - rekla je Rajilićeva komentarišući današnje izručenje Bašićeve Tužilaštvu BiH iz Amerike.

Rajilićeva je rekla da Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske pozdravlja hapšenje Azre Bašić i njeno izručenje, izražavajući nadu u pošteno suđenje pred Sudom BiH.

Azra Bašić, osumnjičena za ratne zločine nad Srbima u Derventi 1992. godine, izručena je danas Tužilaštvu BiH iz SAD.

Bašićeva, koja je danas izručena na aerodromu u Sarajevu, optužena je da je od aprila do juna 1992. godine na području Dervente ubila jednog civila i učestvovala u namernom nanošenju snažnog telesnog i duševnog bola i patnje, te mučenju većeg broja civila srpske nacionalnosti zarobljenih u Domu JNA u Derventi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )