FOTO: null

Iako bi se prema uopštenoj definiciji za sva udruženja građana moglo reći da su neprofitne organizacije, zasnovane radi ostvarivanja opšteg interesa udruženih građana, svjedoci smo da su te organizacije poslednje decenije u BiH najčešće sredstvo da se dođ

Međutim, postoje i oni svjetliji primjeri kao što je Udruženje „Kolona BB“ iz Ugljevika, čiji članovi od osnivanja 2008. godine, neumorno ulažu svoje vrijeme, novac i energiju kako bi očuvali duh koji je krasio stanovnike nekadašnjeg Ugljevika, sada Starog Ugljevika. Pomagali su jedni drugima, radili i stvarali zajednički svima bolje uslove za život.
Za svoje sugrađane u proteklim godinama pretvarali su neugledni i u šiblje zarastao plato pored rijeke Janje u park, uređivali vidikovac, gradili teren za vanjski šah, pravili parkove pored škola, krečili ih, renovirali javne česme, pravili i postavljali kante za otpatke, inicirali postavljanje „ležećih policajaca“ i povratak voza „Ćire“, poklanjali računare i paketiće, sakupljali pomoć za najugroženije…

Uz to, svake godine organizuju višednevnu manifestaciju „Dani Starog Ugljevika“ kada se okupe komšije, članovi i prijatelji Udruženja, te uz stare fotografije prisjete vremena provedenog u tom sada u rudnički kop pretvorenom mjestu.

Sve to ovi ljudi finansiraju isključivo svojim članarinama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )