FOTO: Anadolija

Veterani "Garde Panteri" traže da Gradska uprava Bijeljina otkaže gostoprimstvo bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću jer ih njegova posjeta vrijeđa i predstavlja provokaciju.

"Nemojte da vrijeđate, ponižavate nas borce, stvaraoce Republike Srpske", poručili su veterane "Garde Panteri" iz Bijeljine šokirani činjenicom da će, kako su istakli, sutra u Bijeljinu doći DŽaferović i biti primljen na najvišem nivou u Gradskoj upravi.
 
Traže da se otkaže gostprimstvo u ovo vrijeme kada traju napadi na Republiku Srpsku.
 
"Vi nam gradonačelniče sipate so na ranu, dovodite nam Šefika DŽaferovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u Bijeljinu da promoviše povratak, dok je sredina iz koje on dolazi očišćena od Srba, kuće popaljene i naseljeni mudžahedini", istakli su veterani.
 
U saopštenju pitaju zašto u ovo teško političko vrijeme gradonačelnik dovodi predstavnike bošnjačkog naroda u Gradsku upravu kada Srbi, koji su prije rata živjeli u Federaciji BiH ne smiju tamo reći da su Srbi.
 
"Ova posjeta vrijeđa i predstavlja provokaciju za nas veterane", navodi se u saopštenju veterana "Garde Panteri".
 
Veterani napominju i da su jedva prećutali posjetu Gradskoj upravi Bijeljina predstavnika opštine Travnik gdje su sve Srbe protjerali i poubijali.
 
Iz Predsjedništva BiH danas je najavljeno da će Bijeljinu sutra posjetiti bošnjački član Šefik DŽaferović i, između ostalog, sastati se sa gradonačelnikom LJubišom Petrovićem. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )