FOTO: null

Na Međunarodni dan izbjeglica u Bijeljini je održan mirni protest Udruženja izbjeglica i socijalne pravde “Pravda” sa kojeg je zatraženo formiranje fonda za pravičnu naknadu za imovinu uništenu u ratu.

Predsjednik Udruženja Dušan Stevanović rekao je novinarima da u BiH ima još 98.000 izbjeglica, što je grad veličine Bijeljine, koji nisu zbrinuti. 

Prema njegovim riječima, u kolektivnom smještaju nalazi se još 16.000 izbjeglica, koji nemaju krov nad glavom i rješavanje njihovog problema trebalo bi da bude prioritet za vlasti na svim nivoima u BiH. 

Okupljeni na gradskom trgu u Bijeljini ukazali su na socijalne probleme sa kojima je suočena izbjeglička populacija, kao što su neriješen smještaj, nezaposlenost i procesuiranje zbog neplaćenih računa za komunalije. 

Jedan od zahtjeva udruženja "Pravda" je i da se prikupe demografski podaci o migraciji Srba 1992. godine i materijalim i nematerijalnim gubicima u proteklom ratu, uključujući i podatke o uništenoj ličnoj imovini protjeranih Srba i njihovom kulturnom i vjerskom naljeđu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )