FOTO: InfoBijeljina

Udruženje građana "Prijatelji Ilijaša", na čelu sa Milenkom Zupurom, sutra u Bijeljini proslavlja Slavu udruženja, a kum će biti Savo Popić (DNS).

Liturgija je predviđena u 10 časova u manastiru Svete Petke, kolač se lomi u 10.30 časova ispred spomen obilježja u dvorištu manastira, a ručak za tridesetak ljudi biće upriličen od podneva, u restoranu Pet jezera. 
 
Slava Udruženja građana je Sveti prorok Ilija, (2. avgusta), ali ga članovi udruženja slave svake subote nakon tog datuma, jer se za Ilindan ide u Ilijaš, gdje je na Slavi bilo 500 ljudi.
 
U Bijeljini Slavu obilježavaju članovi Udruženja koji su u našem gradu.
 
U susret tome, iz Udruženja podsjećaju na bitan projekat koji je na pola puta realizacije, a to je oslikavanje spomen obilježja palim borcima Ilijaške brigade koji se nalazi u sklopu manastira Sveta Petka.
 
Konkurs je već bio raspisan i izabran je rad, a u narednih nekoliko mjeseci počeće oslikavanje freskama spomen obilježja.
 
"Za sve ovo biće organizovano jedno donatorsko veče, vjerovatno u septembru, gdje će se skupljati sredstva za ovaj bitan projekat", rekao je Zupur za portal InfoBijeljina.
 
Udruženje „Prijatelji Ilijaša“ ima za cilj okupljanje prijatelja Ilijaša, očuvanje kulture i običaja sa prostora Ilijaša, ali i skupljanje pomoći socijalno ugroženim, borcima i kao i ratnim vojnim invalidima, te boračkoj populaciji.
 
Udruženje građana „Prijatelji Ilijaša“, čiji je predsjednik Zupur, učestuje u brojnim akcijama pomoći ugroženim kategorijama širom Republike Srpske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )