FOTO: SRNA

Udruženje veterana “Garda Panteri” u Bijeljini pokrenulo je inicijativu da se najtežim socijalnim slučajevima među demobilisanim borcima u gradu obezbijede soba i kupatilo za uslovan život, najavio je predsjednik Udruženja Petar Cvijetinović.

“Od gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu zahtijevamo da otpočnu rješavati najteže slučajeve kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje demobilisanih boraca, a takvih ljudi nema puno”, rekao je Cvijetinović novinarima.

On je naveo da se Udruženje u protekloj godini maksimalno angažovalo u vezi sa poboljšanjem materijalnog statusa demobilisanih boraca, za rast budžetskog izdvajanja za boračku populaciju koji se smanjivao godinama unazad, kao i za povećanje sredstava za jednokratne novčane pomoći i za stambeno zbrinjavanje demobilisanih boraca.
 
“Izgradili smo Spomen-park `Branko Pantelić Panter` na Panjiku, na mjestu pogibije Pantelića i petnaestorice naših boraca zahvaljujući materijalnoj podršci Vlade Republike Srpske, kroz humanitarne akcije usmjerili smo 135.000 KM i obilježili dostojanstveno sve važne događaje iz proteklog rata koji se odnose na ratni put Garde”, istakao je Cvijetinović.
 
Prema njegovim riječima, započeta je i izgradnja spomenika poginulim gardistima u Brčkom.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )