FOTO: null

Predstavnici Gradskog odbora Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ u Bijeljini, upozorili su sve političke stranke, kandidate za gradonačelnike i odborničke kandidate da u predizbornoj kampanju ne zloupotrebljavaju djecu poginulih boraca zbog skuplj

Jasna poruka svima u predizbornom i izbornom procesu je da djecupoginulih boraca i njihove porodice mogu pomenuti samo ukoliko su istinski nešto realizoavli i njihovu korist ili ako je izvjesno da će doprinijeti rješavanju nekog od brojnih problemaove populacije. U suprotnom javno ćemo ih prozvati, rekao je na konferenciji za medije Nedeljko Radić, predsjednik gradskog odbora ovog udruženja.

On je naglasio da djeca palih boraca ne žele da budu sredstvo političkih malverzacija, jer se često dešava da pojedini političari u predizbornoj propagandi iznose neistinite podatke o zapošljavanju i stambenom zbrinjavanju djece poginulih boraca. Nama se posebno manipuliše u pogledu odrađivanja pripravničkog staža i zapošljavanja, jer i kada dobiju šansu da odrade pripravnički staž djeca poinulih boraca u 95 posto slučajeva ne ostaju na tom radnom mjestu. Svi nas se sjete u predizbornoj kampanji, i sem nas niko ne nudi konkretna rješenja.

Nadamo se da će u Gradskoj upravi i svim školama u Bijeljini u kojima su raspisani konkursi, prednost pri zapošljavanju konačno dobiti djeca poginulih boraca, kako bi se osigurala njihova osnovna egzistencija, kaže Radić.

Predsjednik Skupštine "Nasljeđa" Branislav Šušljik istakao je da se često manipuliše sa brojem nezaposlene djece poginulih boraca. Nadležno ministarstvo u Vladi RS tvrdi da u RS ima 1.700 djece palih boraca bez stalnog zaposlenja, a mi kažemo, na osnovu pouzdanih podataka, da je preko 3.000 takve djece nezaposleno. U Bijeljini je 256 djece iz naše populacije koji nisu zaposleni u ovom gradu, i ako su njihovi očevi najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, dodao je Šušljik, je još jednom napomenuo da je "Nasljeđe" apolitično udruženje i da će se javno ograđivati od svake vrste pokušaja sakupljanja jeftinih političkih poena na račun djece poginulih boraca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )