FOTO: null

Na magistralnom putu Bijeljina-Zvornik u mjestu Glavičice, 15.2.2016. godine oko 08.00 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. U saobraćjnoj nezgodi učestvovali su dva putnička vozila i to Golf4 kojim je upravljao M.B. i Golf 2 k

Naime, do saobraćajne nezgode došlo je prilikom mimoilaženja dva vozila, odnosno kada je vozač vozila Golf 2 krećući se iz pravca Bijeljine prema Zvorniku, ostvario kontakt svojim lijevim bočnim ogledalom sa lijevim bočnim ogledalom vozilaGolf 4  koje se u tom momentu kretalo iz pravca Zvornika prema Bijeljini.

Na licu mjesta saobraćajne nezgode, zatekli su se policijski službenici  CJB Bijeljina, koji su se odmah uputili za vozilom Golf 2, kojeg su sustigli i uz svjetlosno zvučne signalne uređaje zaustavili. Nakon utvrđivanja identiteta lica, istog su vratili na lice mjesta saobraćajne nezgode. Alkotestiranjem vozača učesnika saobraćajne nezgode, utvrđeno je da vozač vozila  Golf 2  ima 1,22 gr/kg alkohola u organizmu. Od strane policijskih službenika isti je liše slobode. 

CJB Bijeljina apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćajnim nezgodama  poštuju obaveze i dužnosti učesnika definisane Odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja Bosne i Hercegovine. Naime,  ukoliko se radi o saobraćajnoj nezgodi sa manjom materijalnom štetom popune i potpišu obrazac evropskog izvještaja o saobraćajnoj nezgodi, ako isti ne posjeduju pozovu policiju. Nadalje, ako se radi o saobraćajnoj nezgodi sa nastradalim  licima u obavezi su ostati na licu mjesta i pozvati policiju, radi vršenja uviđaja. 

Napominjeno, da kod saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom vozači su amnestirani od počinjenog prekršaja u slučaju u koliko se mogu dogovoriti oko odgovornosti, popunjavanjem i potpisivanjem navedenog obrasca.

Pored navedenog, a s obzirom da je i u mjesecu januaru tekuće godine nastavljen negativni  trend u broju saobraćajnih nezgoda, posebno po broju sa nastradalim licima u kojima je vožnja u akoloholisanom stanju sa neprilagođenom brzinom dominatni uzročnik, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se strogo pridžavaju saobraćajnih propisa, kako bi svi zajedno uticali na sprečavanje nastanka istih.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )