FOTO: undefined

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros na većini puteva odvija redovno po pretežno suvim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i višim predjelima ima magle, a na dionicama u usjecima učestali su odroni.

Saobraćaj je zbog sanacije klizišta obustavljen na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka i saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.
 
Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom - urađenom privremenom obilaznicom u dužini 150 metara, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje - dionica Podvrsnik-LJubinje u toku je rekonstrukcija puta, te se saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.
 
Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.
 
Izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac zbog izgradnje dionice autoputa od petlje Johovac do Vukosavlja. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.
 
Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.
 
Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.
 
Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova.
 
Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.
 
Na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Kozarska Dubica, Izačić i Deleuša pojačana je frekevencija vozila na izlazu iz BiH, a na ostalim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )