FOTO: null

Učesnici ,,Savske regate,, bezbjedno su stigli na cilj u Rači, prešavši trasu dugu 24 kilometra.

Regata sa 150 plovila i oko 500 učesnika startovala je danas sa lokaliteta Subotište u Crnjelovu kod Bijeljine. 

Na cilj u Rači bezbjedno je stiglo oko 80 plovila, a preostali učesnici zadržali su se u mjestu Ostojićevo gdje su se takmičili u brzom ispijanju piva. 

O bezbjednosti učesnika brinule su ekipe Pogranične policije, Centra javne bezbjednosti Bijeljina, ronilačkih klubova "Panteri" i "Nautilus", Doma zdravlja i Civilne zaštite. Podršku su, kao i do sada, dali i Sportsko-ribolovno društvo "Riba" i bijeljinski "Komunalac". 

Na regati su bila predviđena stroga pravila ponašanja na vodi, da ne bi bila ugrožena bezbjednost učesnika. 

Organizatori regate i ove godine su Gradska uprava Bijeljina i Turistička organizacija grada. 

Regata u Bijeljini, nakon jednogodišnje pauze, nastavlja tradiciju u okviru početka obilježavanja "Pantelinskih svečanosti", posvećenih slavi grada - Svetom Pantelejmonu. 

Za razliku od prethodnih godina, kada je bila organizovana na rijeci Drini, prvi put je održana na Savi. 

Prvu nedjelju avgusta, u okviru svečanosti, u Bijeljini se priprema bogat kulturni, umjetnički i sportski program. Za 9. avgust najavljena je sveta litija kroz grad, nakon liturgije u crkvi Svetog Đorđa, a u 11.30 časova ispred zgrade Gradske uprave biće obavljeno lomljenje slavskog kolača. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )